Anasayfa»Haber»Ankara’da bombalı saldırı: 2 polis yaralandı

Ankara’da bombalı saldırı: 2 polis yaralandı

Ankara’da, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kızılay’daki giriş kapısına düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis yaralandı. Saldırıda, saldırganlardan biri kendini patlatırken, diğeri polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Saldırı, saat 09.30 sıralarında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kızılay’daki giriş kapısına, hafif ticari bir araçla gelen 2 terörist tarafından gerçekleştirildi. Teröristlerden biri kendini patlatırken, diğeri polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Açılan ateş sırasında 2 polis yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama nedeniyle çevrede maddi hasar oluştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain saldırıyı kınadığımızı ifade ediyor, saldırıda yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyı kınayarak, “Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğümüze yönelik hain saldırıyı kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Saldırının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Saldırganın kimliği belli oldu

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ölen saldırganın kimliği belli oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin, 27 yaşındaki Muhammed Emin Öztürk olduğu öğrenildi. Öztürk’ün, terör örgütü PKK’nın sözde Sincan sorumlusu olduğu belirtildi.

Öztürk’ün, 2017 yılından bu yana terör örgütü PKK’nın eylemlerinde yer aldığı ve 2022 yılından bu yana da örgütün Sincan sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

Saldırı, Türkiye’nin güvenliğine yönelik bir tehdittir

Ankara’da düzenlenen bombalı saldırı, Türkiye’nin güvenliğine yönelik bir tehdittir. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu tür saldırılara karşı kararlı bir şekilde mücadele etmektedir. Terörle mücadele, Türkiye’nin en önemli önceliklerinden biridir.

Türkiye, terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi terörden arındıracaktır.